Waarom water drinken zodra je wakker word zo gezond is.

Wist je … dat het drinken van water ’s ochtends direct na het ontwaken verbazingwekkende therapeutische effecten kan hebben voor een veelvoud van gezondheidsproblemen – gaande van pijn tot astma tot kanker?

Deze opmerkelijke watertherapie is afkomstig van de oude Ayurvedische geneeskunde. De wijzen van India noemden deze therapie, Usha Paana Chikitsa, die uit het Sanskriet grofweg vertaald wordt als ‘waterbehandeling in de vroege ochtend’. Het is al lang bekend dat het drinken van water ’s ochtends op een lege maag het inwendige systeem van het lichaam zuivert. Een bijzonder belangrijk gevolg van deze behandeling is dat het de dikke darm reinigt, waardoor het lichaam veel meer in staat is om voedingsstoffen uit voedsel te absorberen.

Water therapie?

Meer recent, in de jaren ’70, en de nu beroemde Dr. Fereydoon Batmanghelidj, herontdekte deze oude kennis en vond door zijn eigen onderzoek dat water ons op natuurlijke wijze kan genezen van ziekten zoals hoge bloeddruk, artritis, astma, auto-immuunziekten, diabetes en migraine van wat hij noemt: watertherapie.

Dr. Batmanghelidj, geboren in Iran, studeerde af aan St. Mary’s Hospital Medical School of London University, waar hij studeerde onder Nobelprijswinnaar, Sir Alexander Fleming.

Hij keerde uiteindelijk terug naar Iran, waar hij in 1979 als politieke gevangene gedurende meer dan 2 1/2 jaar werd gehouden in de beruchte Evin Prison. Terwijl hij daar was, ontdekte hij de genezende krachten van water en behandelde met succes 3.000 medegevangenen die leden aan stress-geïnduceerde maagzweren.

In 1982 ontsnapte Dr. Batmanghelidj uit Iran en vertrok naar Amerika. Hij begon het effect van chronische uitdroging op het menselijk lichaam te onderzoeken en publiceerde zijn baanbrekende gegevens in 1991 en 1992.

Volgens Dr. Batmanghelidj, de natuurlijke dorst signalen van het lichaam worden vaak verward met signalen en symptomen van andere ziekten. Gedurende ons leven worden we geleidelijk chronisch uitgedroogd. Als we dit kernprobleem behandelen, kunnen we onnodige procedures en medicijnen vermijden.

De ‘water therapie’ methode werkt als volgt:

  1. Drink ‘s ochtends direct als je wakker word een flink glas fluoridevrij water. Als je gedestilleerd water drinkt, voeg dan wel de nodige mineralen toe. Je moet dit doen bij het ontwaken en op een ‘lege maag’.
  2. Eet of drink niet gedurende 45 minuten na het drinken van het water. Na 45 minuten ben je vrij om je ontbijt te beginnen.
  3. Drink een kopje water een half uur voor elke volgende maaltijd. Drink opnieuw 2 uur na elke maaltijd.
  4. Als je dit iedere dag aanhoudt ga je vanzelf het natuurlijke verschil voelen!

Volgens de Japanese Medical Society zou deze behandeling 10 dagen duren om constipatie te behandelen, 10 dagen om sommige maagproblemen te behandelen en 30 dagen om hoge bloeddruk te behandelen.

Hier zijn een paar harde feiten over de voordelen van water om u te motiveren om ’s ochtends een flink glas water te drinken:

  1. Het versnelt je stofwisseling. Als je ’s ochtends minstens één groot glas water drinkt, is aangetoond dat het je metabolisme met 90% opvoert gedurende een periode van 90 minuten.
  1. Wist je dat je iedere ochtend uitgedroogd wakker word? Gedurende 7-8 uur slapen verlies je veel vocht, dit moet je aanvullen. Water helpt bij het maken van nieuwe spier- en bloedcellen en kan de zuurstof doorstroming verhogen, waardoor je meer energie krijgt.
  1. Water helpt met het verwijderen van gifstoffen in je lichaam. “Je nieren doen geweldig werk door je lichaam te zuiveren en te ontdoen van gifstoffen zolang je vochtinname voldoende is”, aldus Kenneth Ellner, een in Atlanta gevestigde dermatoloog. Als je water drinkt na het wakker worden, is je lichaam het beste in staat om gifstoffen te verwijderen. Het wegspoelen van gifstoffen en onzuiverheden is nog gemakkelijker als je verse citroen aan je glas toevoegt, omdat citroen de hoeveelheid urineren kan verhogen en helpt je lever te ontgiften.
  1. Je hersenweefsel bestaat voor 75% uit water. Als je niet voldoende gehydrateerd bent, werkt je brein met minder brandstof en kun je je leeg voelen, vermoeidheid raken of stemmingsschommelingen ervaren.
  1. Je zult minder eten. Een onderzoek toonde aan dat mensen die vóór elke maaltijd een glas water dronken, gedurende een periode van drie maanden, 2 kilo verloren. Dit komt omdat het de maag vult met een stof die nul calorieën bevat en mensen zich eerder vol voelen.
  1. Immuniteit. Als u vaak ziek wordt, drinkt u mogelijk niet genoeg water. Gehydrateerd blijven kan de gezondheid van uw lymfestelsel verbeteren, wat rechtstreeks invloed heeft op hoe uw lichaam infecties bestrijdt. Studies hebben ook aangetoond dat gebrek aan water in het lichaam – uitdroging – kan leiden tot verhoogde cortisolspiegels, stress en ziekte.

Conclusie

De waarheid is dat water geen wondermiddel is. Maar aangezien ons lichaam voornamelijk uit water bestaat ​​(72%), is het logisch dat het gehydrateerd en actief houden ervan wonderen doet voor uw gezondheid. Er wordt geschat dat 75% van ons zich in een chronisch uitgedroogde toestand bevindt. Het drinken van een paar glazen water in de ochtend kan ons leven op celniveau veranderen en wonderen doen voor ons lichaam en geest. Daarom, doe jezelf een plezier en maak van dit een eenvoudige dagelijkse gewoonte!

De vuistregel voor een goed gehydrateerd en gezond lichaam is 1.5L tot 2L water per dag, maar denk dus ook aan wanneer je dit drinkt voor het beste resultaat!